Bestaan Franse ‘legerploeg’ onzeker na gedoe met ministerie van Defensie

14 november 2017

Screenshot Twitter

De toekomst van de Franse wielerploeg Armée de Terre is volgens de krant Le Parisien nogal onzeker. De continentale formatie is er namelijk niet in geslaagd het voor aankomend seizoen benodigde registratiedossier voor de deadline van 1 november in te leveren bij de Ligue Nationale de Cyclisme (LNC).


Het probleem zou liggen bij de nieuwe minister van Defensie – Florence Parly – die volgens de verhalen niet echt happig is om de wielerploeg te blijven steunen.

Leger heeft centen
De formatie van teammanager David Lima Da Costa, die in 2011 werd opgericht door de Krijgsmacht van Frankrijk, is tegenwoordig voor de helft in handen van het Franse leger. Dit houdt in dat het leger – met het ministerie van Defensie als overkoepelend organisatie – nog altijd voor een redelijk belangrijk gedeelte geld in de ploeg heeft gepompt.

Regen na zonneschijn
De donker samengepakte wolken volgen na een uiterst succesvolle wegcampagne. De legerploeg wist in 2017 maar liefst 20 zeges te behalen, met de eendagswedstrijd Tro-Bo Léon als sportieve uitschieter. Het leverde de formatie een knappe 9e stek op in de eindstand van de UCI Europe Tour.