Cees Priem (TVM) : ‘Eerst laten bezinken’

10 juli 2014

Cees Priem (TVM) : 'Eerst laten bezinken'

WEMELDINGE - De voormalig sponsor TVM noemt het de dag van het eerherstel van Cees Priem, de hoofdpersoon in kwestie doet na onthullingen in een vroegere dopingaffaire er voorlopig nog even het zwijgen toe. ,,Ik wil het eerst laten bezinken'', zegt voormalig ploegleider Cees Priem uit Wemeldinge.

Twee van zijn renners, Bart Voskamp en Jeroen Blijlevens, blijken in 1998 betrokken te zijn geweest bij het transport van epo. De twee oud-renners van TVM zeggen dit in een uitzending van het programma Andere Tijden Sport, dat donderdagavond wordt uitgezonden.

In maart 1998 werd een vrachtwagen van TVM aangehouden met 104 ampullen van het verboden middel. Toen deze vondst drie maanden later tijdens de Ronde van Frankrijk naar buiten kwam, werden ploegleider Cees Priem, verzorger Jan Moors en ploegarts Andrej Michailov enkele weken achter de tralies gezet.

Epo
Voskamp en Blijlevens geven nu toe dat de epo voor hen was bestemd en tegelijkertijd stellen ze ook dat Cees Priem hiervan niet op de hoogte was. "Nou dat is mooi", zegt de oud-ploegleider donderdag in de uitzending als hij de verklaring van het tweetal hoort. "Het is wel een beetje laat, maar beter laat dan nooit."

Een woordvoerder van het transportverzekeringsbedrijf spreekt in een reactie tegenover het ANP van de dag van het eerherstel. Priem zelf wilde donderdagmorgen niet verder ingaan op de onthullingen. ,,Ik ga er nu nog niks over zeggen. Misschien later nog een keer. Ik wil het laten bezinken.''

Ontkennen
Cees Priem ontkende destijds elke betrokkenheid. 'Ik ben een Zeeuw en Zeeuwen liegen nooit', zei hij destijds. Priem kan zich dat moment nog als de dag van nu herinneren, maar wil er op dit moment niet al te veel over kwijt. ,,Ik heb in elk geval wel gelijk gehad'', zegt hij. ,,En daar laat ik het voorlopig bij.''