Jumbo-Visma crasht in openingsetappe Vuelta, Astana wint ploegentijdrit (video)

24 augustus 2019

AFP

De Ronde van Spanje is begonnen! Jumbo-Visma staat met favorieten voor de eindzege Primoz Roglic en Steven Kruijswijk aan de start. In de 1e etappe stond een ploegentijdrit van 13,4 kilometer op het programma. Maar dat liep totaal verkeerd. Bijna de hele Nederlandse ploeg ging tegen de grond.


Een deel van het asfalt was opeens nat waardoor de halve ploeg tegen de grond ging.. Een hele zure appel voor de Nederlandse ploeg! Uiteindelijk was het verlies op Astana 41 seconden.

Tekst loopt door onder de video.


Astana grijpt de winst
Jumbo-Visma, favoriet voor de winst van de ploegentijdrit, kon door de val niet meer meestrijden om de dagzege. Astana deed dat wel met succes! De blauwe formatie met kopman Miguel Angel López won de tijdrit. De kleine Colombiaan kwam als eerst over de streep en mocht na afloop de leiderstrui aantrekken.

De onderlinge verschillen waren niet heel groot. Toch kan je zo aan het begin natuurlijk maar beter een paar secondes op je concurrenten winnen dan dat je ze verliest.

Deceunick - Quick-Step wint nét niet
Deceuninck - Quick-Step was op weg om het gevecht met Astana aan te gaan om de zege, maar moest uitwijken voor een volgwagen van Jumbo-Visma die nog onhandig in een bocht stond. Zo is de winnaar van vandaag voor een groot deel bepaald door externe factoren, in plaats van door wie gewoon het hardste kan trappen.


Goede dag voor Kelderman
Wilco Kelderman mag namens Team Sunweb meestrijden in het algemeen klassement. Zij reden sterke ploegentijdrit en verloren slechts 5 seconden op de winnaar! Vorig jaar eindigde Kelderman op de 10e plek.