‘Dumoulin gaat Sunweb snel verlaten voor Jumbo-Visma’

3 juli 2019

ANP

Tom Dumoulin staat voor een verrassende transfer. De renner gaat zijn huidige ploeg Sunweb naar alle waarschijnlijkheid verlaten. Dat terwijl hij nog een contract heeft tot 2021. Veel ploegen azen op zijn handtekening, maar volgens het AD wordt Jumbo-Visma de gelukkige.


Het ging de afgelopen weken vooral over de knie van Dumoulin. Die verdraaide knie waardoor hij moest afstappen in de Giro en ook niet kon meedoen aan de Tour de France. Maar achter de schermen was er meer aan de hand rond Dumoulin.

Niet helemaal tevreden
Dumoulin is op weg naar de uitgang bij Sunweb. Hij is al enige tijd in gesprek met manager Iwan Spekenbrink om zijn lopende contract te laten ontbinden. De winnaar van de Giro 2017 is namelijk niet helemaal tevreden.

Over kleine dingetjes (zoals het overnemen van de tijdritfiets waarop hij wereldkampioen werd), maar hij was ook niet helemaal tevreden over het transferbeleid van de ploeg en over de manier van communiceren rond zijn knieblessure.

Geen voetbaltransfers
In het wielrennen is het niet helemaal gebruikelijk dat ploegen dikke transfersommen betalen voor spelers met een doorlopend contract. Lopende contracten moeten worden afgekocht of verbroken. Dat lijkt in het geval van Dumoulin heel duur én  moeilijk. Maar het gaat er waarschijnlijk toch van komen. Er ligt een scenario om uit elkaar te gaan met een herenakkoord.

Over het hoe, wat en wanneer van het ontbinden van het contract zijn nog geen knopen doorgehakt. Maar zijn nieuwe ploeg lijkt al vast te liggen: Jumbo-Visma. De ploeg van Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en ­Primoz Roglic. Zou hij daar mooi tussen passen?