Dumoulin over rekenende Yates: ‘Dat is verloren energie’ (video)

15 mei 2018

Tom Dumoulin staat op dit moment 38 seconden achter op Simon Yates in de Giro van 2018. De Limburger ziet dat het lastig is, maar denkt dat het nog wel goedkomt: "Het gaan lastige weken worden en ik hoop dat de verhoudingen veranderen."


Op dit moment zijn Yates en Chaves bergop wat sterker, maar daar maakt hij zich nog geen zorgen over: "Ik hoop dat ik iets beter word en de rest iets slechter."

Verhoudingen
Toch ziet de winnaar van vorig jaar wel dat het lastig gaat worden: "Ik ga niet roepen dat ik hem zomaar ga winnen want ik zie ook wel na de eerste 9 dagen dat als de verhoudingen hetzelfde blijven, dan gaat het super lastig worden."

Teleurstelling
"Als uiteindelijk blijkt dat er een paar of eentje beter is, het zij zo. Ik probeer elke dag alles te geven en op dit moment is het net niet genoeg om met de allerbeste mee te gaan bergop. Kan ik dan teleurgesteld zijn? Ik geef alles wat ik heb en mijn niveau is goed."

Tijdrit
Dumoulin kan ook nog rekenen op zijn tijdrit, waar Yates ook al rekening mee houdt. De Brit rekent er op dat hij 3 a 4 seconden per kilometer verschil moet hebben op Dumoulin, maar daar denkt de Nederlander nog niet over na: "Hij is aan het rekenen? Ik vind het niet belangrijk om te rekenen. Ik ga gewoon zo hard mogelijk rijden en dan zie ik wel wat het me oplevert. Het is verloren energie als je dat uit gaat rekenen."