Egan Bernal houdt Argentijnse rittenkoers voor gezien na opgelopen knieblessure

29 januari 2023

Pro Shots
Ronde Van San Juan Opgave Knie Blessure Egan Bernal

Egan Bernal heeft met knieproblemen opgegeven tijdens de 6e en voorlaatste etappe van de Ronde van San Juan, een Argentijnse rittenkoers. De voormalige Tourwinnaar stond 4e in het algemene klassement.


"Egan Bernal heeft zich met tegenzin teruggetrokken uit de Ronde van San Juan omwille van pijn in zijn linkerknie", meldde zijn ploeg Ineos Grenadiers. "Die liep hij op door zijn crash tijdens de 1e etappe."

De 26-jarige Bernal was vrijdag nog 4e geworden in de koninginnenetappe. De voorlaatste etappe van de Ronde van San Juan is 144 kilometer lang, met start en finish op de wielerpiste Vicente Chancay. Bernal was vorig jaar maanden uit de roulatie nadat hij in het begin van het jaar zwaargewond raakte toen hij in Bogotá tijdens een trainingsrit met hoge snelheid op een stilstaande bus klapte.

Net weer hersteld
De klimmer van Ineos Grenadiers liep daarbij tal van verwondingen op, zoals een gebroken ruggenwervel, een gebroken dijbeen en knieschijf, borstletsel, geperforeerde longen en elf gebroken ribben. Bernal moest zeker 4 operaties ondergaan.