Elijzen sprak nog niet met Dumoulin over Tour: ‘Wel over pizza’s en wijn’

15 mei 2019

AFP

Tom Dumoulin stapte woensdag na enkele kilometers al af in de 5de etappe in de Giro d'Italia. Dit als gevolg van de valpartij van een dag eerder in de slotfase van rit 4. Het is dan ook de vraag hoe het jaar voor Dumoulin er verder uitziet. Gaat hij naar de Ronde van Frankrijk?


"De Tour is in de auto niet ter sprake gekomen", sprak ploegleider Michiel Elijzen van Team Sunweb bij Eurosport. "We hebben het wel gehad over pizza's en hamburgers eten, en over wijn drinken."

Pijn te erg
Dumoulin wilde na zijn zware val van gisteren niet direct de handdoek in de ring gooien, maar al voor de officiële start van de 5de etappe merkte hij vanmiddag dat de pijn aan zijn knie te erg was om door te fietsen en stapte hij bij Elijzen in de auto.

"Het was wel even stil onderweg, maar na een tijdje hebben we toch gezellig zitten kletse", vertelde de ploegleider verder. "De grootste klap kregen we eigenlijk gisteren al. Natuurlijk is afstappen erg. Maar het was niet zo dat hij helemaal down was en niet meer wilde praten."
Geen spijt
Bij Sunweb heerst niet het gevoel dat Dumoulin na zijn val van gisteren overgehaald had moeten worden om niet meer op te stappen.


"We hebben geen spijt dat we hem hebben laten vertrekken", benadrukt Elijzen. "We wilden niet zomaar opgeven in de Giro, zeker niet als oud-winnaar en als het een van je hoofddoelen is van het seizoen. Als het medisch gezien niet had gekund, was het een ander verhaal geweest. Maar dat was het niet en hij wilde zelf graag vertrekken."

Nu het vandaag zo kort heeft geduurd, lijkt het allemaal voor niets te zijn geweest. Maar het is goed dat hij zelf de beslissing heeft genomen en daar staan we als ploeg ook achter."

Nieuw schema
Dumoulin keert nu terug naar huis en zal dan samen met de ploeg een nieuw schema gaan samenstellen voor de komende maanden. "Maar hij zal thuis eerst even bij willen komen en lekker een wijntje drinken", weet Elijzen. "Vanaf volgende week zal hij de knop dan weer omzetten."