Hofland op zoek naar goede vorm uit 2014: ‘Heb ik lang op gewacht’

12 oktober 2017

ED

Moreno Hofland snelde woensdag naar de zege in de gloednieuwe Famenne Ardenne Classic. Het is zijn 1ste overwinning sinds 2014, toen hij als renner van Belkin Pro Cycling Team (nu LottoNL-Jumbo) de 1ste etappe in de Ronde van Hainan won. In 2017 verruilde hij die ploeg voor Lotto-Soudal.


"Hier heb ik lang op zitten wachten", vertelt hij tegenover BN DeStem. "Ik kende de omgeving goed van een trainingskamp, toen nog met Lotto-Jumbo, en de finish liep licht bergop. Ideaal voor mij."

WorldTour-formatie
In de Famenne Ardenne Classic was Lotto-Soudal als enige WorldTour-ploeg aanwezig. Volgens Hofland was dat echter geen voordeel. "Dat betekende dat we de koers moesten gaan controleren", weet hij. "Als dat zou lukken, was het afmaken van de sprint nog het minst moeilijke deel van de wedstrijd."
In het najaar laat Hofland dus zijn kunsten zien."Weet je waarom zo'n najaar ook goed is voor mij?", vraagt hij. "Dan ga ik fit in de winter in, hoef ik niet zo lang te rusten tot de training weer begint, en sta ik er al vroeg weer in het voorjaar. Net als in 2014 dus."
reacties
ReageerReageer op dit bericht