Van Aert door collega's gekozen tot beste Belgische wielrenner van het jaar
i

BELGA

Van Aert door collega's gekozen tot beste Belgische wielrenner van het jaar

admin • 23:16, 05-11-2019 / Laatste Update: 08:51, 15-01-2024

De Belgische wielrenners hebben Wout van Aert gekozen tot de 'Flandrien' van 2019. De 25-jarige renner van Jumbo-Visma kreeg in de verkiezing 506 punten, precies 1 meer dan het 19-jarige toptalent Remco Evenepoel.

Philippe Gilbert eindigde als 3e met 481 punten. Een vakjury nomineerde 5 renners en vervolgens mochten de profs zelf stemmen.

Erelijst 2019

Van Aert, die bij zijn debuut in de Tour de France een etappe won, ontving uit handen van de Italiaanse wielerlegende Francesco Moser de Flandrien-trofee. De Belg moest begin dit jaar bij het WK veldrijden buigen voor zijn 'eeuwige' rivaal Mathieu van der Poel. Van Aert liet zich daarna in dienst van Jumbo-Visma gelden in de voorjaarsklassiekers. Hij won een etappe in het Criterium du Dauphiné en zegevierde met de Nederlandse formatie in de ploegentijdrit in de Tour.

Valpartij

Zelf won Van Aert de 10e etappe naar Albi. Enkele dagen later ging de Belg in de individuele tijdrit door Pau hard onderuit, met zware blessures als gevolg. Hij moest daardoor al vroeg een punt achter zijn seizoen zetten.