Van Aert rijdt wereldbeker als 'onafhankelijke renner'
i

BELGA

Van Aert rijdt wereldbeker als 'onafhankelijke renner'

admin • 18:05, 18-09-2018 / Laatste Update: 16:53, 13-12-2023

De Belgische veldrijder Wout van Aert stapt woensdag op het vliegtuig om de eerste 2 wereldbekercrossen te rijden in de Verenigde Staten.

De wereldkampioen is van plan op 23 september in Waterloo en een week later in Iowa City te starten, maar is sinds maandag sponsorloos. Van Aert verbrak eenzijdig zijn contract met Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg Veranda's Willems-Crelan. Hij is boos omdat zijn werkgever buiten zijn medeweten voor volgend seizoen een fusie doorvoerde met het Nederlandse Roompot.

'Dringende redenen'

Omdat een eventuele rechterlijke uitspraak waarschijnlijk nog maanden op zich laat wachten zal Van Aert volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge de eerste 2 wereldbekercrossen afwerken als onafhankelijk renner. ,,Met een andere fiets en een ander shirt'', aldus Van Steenbrugge, die zegt dat Van Aert zijn contract op basis van 'dringende reden' heeft verscheurd.

,,Er heeft zich afgelopen weekend een ernstig incident voorgedaan, waardoor elke verdere samenwerking onmogelijk is geworden is'' stelt hij. ,,We hebben de UCI op de hoogte gebracht van de situatie.''