Alles voor veiligheid! Trek-Segafredo fietst met achterlicht tijdens Giro-tijdrit
i

Twitter @TrekSegafredo

Alles voor veiligheid! Trek-Segafredo fietst met achterlicht tijdens Giro-tijdrit

admin • 21:48, 15-05-2017 / Laatste Update: 13:11, 07-01-2024

Om de zichtbaarheid voor automobilisten, motorrijders en voetgangers te vergroten, zullen de fietsen van de Amerikaanse ploeg Trek-Sagafredo in de Giro-tijdrit van dinsdag beschikken over een speciaal achterlicht. Volgens het team daalt de kans op aanrijdingen daardoor met 33 procent.

Het gaat niet om hetzelfde achterlicht als dat op een stadsfiets, maar wel om de Bontrager Flare R. Dit technologisch goedje zorgt ervoor dat wielrenners bij daglicht tot op twee kilometer zichtbaar zijn. Het licht brandt en knippert afwisselend om de aandacht van volgwagens, motors en toeschouwers te trekken. Het aantal onfortuinlijke botsingen zullen daardoor afnemen.

Veiligheid boven alles

"Het is misschien een beetje orthodox en gaat tegen de wens om altijd naar betere prestaties te streven. Maar als je weet hoe belangrijk de veiligheid van de renners is, is dit zeker een waardevolle investering", verklaart Eric Bjorling, brandmanager van het team.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat Trek-Sagafredo experimenteert met de Flare R. In de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk in 2015 reden Bauke Mollema en co ook al met dergelijk achterlicht rond.