🎥 | Asgreen maakt solo met paar seconden voorsprong af en wint Kuurne-Brussel-Kuurne

admin • 17:40, 01-03-2020 / Laatste Update: 19:49, 08-01-2024

De 2e Vlaamse voorjaarsklassieker van het jaar is gewonnen door Kasper Asgreen! Na een solo kwam zijn voorsprong in de laatste kilometer echt in gevaar, maar met maar een paar seconden voorsprong kwam hij vlak voor het aanstormende peloton als 1e over de finish in Kuurne.

Met nog 17 kilometer te gaan reden Asgreen (Deceuinck-Quick-step) en Boris Vallée (Bingoal - Wallonie Bruxelles) uit de kopgroep van 3 man weg. De voorsprong op het jagende peloton bleef lang hangen op ongeveer 20 seconden. De Deense tempobeul van Deceuninck-Quick-step brak Vallée met nog 10 kilometer te gaan en kon aan zijn solo beginnen.

Achtervolgers zijn net te laat

Aan kop van het peloton gaven gaf Team Sunweb vol gas in de hoop Asgreen nog terug te pakken, maar dat lukte nét niet. De sprinters van het peloton kwamen nog wel uit hun zadel, maar kwamen te laat. Giacomo Nizzolo werd 2e en Alexander Kristoff 3e. Fabio Jakobsen was de beste Nederlander van de dag en werd 4e.

Verwarring in slotfase

In de laatste kilometers was een deel van de renners opeens even de weg kwijt. Op een rotonde gingen de meeste renners linksaf, maar een aantal stampte gewoon keihard rechtdoor!

Wie is het noorden kwijt? Enkele renners kiezen foute afslag aan een rotonde pic.twitter.com/kPS58F8KHX

— sporza (@sporza) March 1, 2020

Moscon de fout in

Na afloop zal het in de bus van Team Ineos vast niet heel gezellig zijn. Gianni Moscon werd uit koers gehaald door de jury doordat hij met een fiets gooide na een valpartij.