Astana wint ploegentijdrit, Van Poppel niet meer in de leiderstrui

Astana wint ploegentijdrit, Van Poppel niet meer in de leiderstrui

Robert Hüsken • 19:43, 03-08-2016 / Laatste Update: 12:18, 05-01-2024

Astana heeft de ploegentijdrit in de Ronde van Burgos gewonnen. De Kazachse ploeg legde de 10,7 kilometer van en naar Burgos af in 13.10 minuten, 2 seconden sneller dan Movistar. Op weer een seconde afstand completeerde Etixx-QuickStep het podium. 

De Kazach Dmitriy Gruzdev neemt de paarse leiderstrui over van Danny van Poppel. Team Sky, de ploeg van Van Poppel, ging als laatste van start maar kon niet tippen aan de scherpe tijd van Astana. Sky eindigde als 4e, waardoor Van Poppel de leiding in het klassement af moest geven. 

Roompot Oranje Peloton, de enige Nederlandse ploeg actief in Burgos, zette de slechtste tijd neer. De ploeg met onder meer Pieter Weening en Johnny Hoogerland in de gelederen eindigde als 21e, op ruim anderhalve minuut achterstand.

Floris Gerts viel al voor aanvang van de tijdrit uit. De Nederlander in dienst van BMC kwam tijdens het warmfietsen ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Gerts is al de 3e Nederlandse uitvaller in de Ronde van Burgos. Eerder vielen ook al Antwan Tolhoek en Mark de Maar van Roompot uit. De Maar brak zijn sleutelbeen, Tolhoek knalde op een auto en heeft 20 hechtingen in nek en kin.