Van Avermaet wil mét Gilbert naar Rio

Van Avermaet wil mét Gilbert naar Rio

admin • 17:37, 07-07-2016 / Laatste Update: 16:19, 05-01-2024

Greg Van Avermaet vindt dat zowel hij als de Belgische kampioen Philippe Gilbert een plek verdient in de Belgische wielerselectie voor de Olympische Spelen. Dat zei de drager van de gele trui donderdag voor de start van de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk.

,,Ik vind het een beetje jammer dat we tegen elkaar uitgespeeld worden", aldus Van Avermaet. ,,Ik denk dat we allebei sterke renners zijn en we allebei de selectie verdienen. Het moet niet één van de twee zijn, we maken samen ook een kans."

Niet de beste klimmers

,,Het is aan Kevin De Weert, de bondscoach, om te beslissen natuurlijk", ging de etappewinnaar van woensdag verder. ,,Als klassieke renners zijn 'Phil' en ik niet de beste klimmers, maar in een eendagskoers bergop kunnen we allebei ver geraken en zeker op de Olympische Spelen waar we een open koers mogen verwachten met slechts vijf renners per ploeg."

In de spiegel kijken

Van Avermaet kreeg, na zijn fraaie zege in de vijfde rit van de Tour, woensdagavond veel felicitaties. ,,Af en toe moet ik gewoon zelfs in de spiegel kijken om te beseffen dat ik het geel draag."