Wat een baas! Gilbert wint direct bij terugkeer na horrorblessure
i

ProShots

Wat een baas! Gilbert wint direct bij terugkeer na horrorblessure

Sjors Tanis • 21:07, 23-09-2018 / Laatste Update: 14:56, 05-01-2024

Philippe Gilbert reed vandaag voor de 1e keer een profwedstrijd nadat hij in de Tour de France zijn knieschrijf brak na een harde val in het ravijn. En nee, Gilbert reed niet zo maar rustig mee in de GP d'Isbergues. De oud-wereldkampioen won de Franse eendagswedstrijd direct.

De 36-jarige Gilbert reed in de slotfase van de wedstrijd samen met Christophe Laporte weg uit een grote kopgroep, waarna hij hem te snel af was in de sprint. Achter Gilbert en Laporte werd Gilbert's ploeggenoot Florian Sénéchal 3e.

Snelle terugkeer

Gilbert liet eerder deze maand weten snel weer op de fiets te zitten. Voor de gebroken knieschijf gaven de artsen hem langer om te herstellen, maar Gilbert keerde binnen no-time terug in koers.

'Enorm hard gewerkt'

,,Ik heb enorm hard gewerkt om hier vandaag te staan'', liet Gilbert opgetogen weten. ,,Het is dan extra speciaal om ook nog eens te winnen. Daarbij was het ook nog eens mijn 1e zege van het seizoen. Die kwam niet eenvoudig tot stand, want het was een lastige koers in zware omstandigheden, bij een temperatuur van 7 graden. Ik heb echter de hele wedstrijd mee voorin gestreden en de sterke mannen konden in de finale het verschil maken.''

'Strive for Five'

Gilbert werd dit seizoen 3e in de Ronde van Vlaanderen, het wielermonument dat hij vorig seizoen won. Phil is in de nadagen van zijn carrière op zoek naar de nog lege plekken op zijn palmares. Hij won met de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije al 3 van de 5 wielermonumenten. Enkel Milaan San-Remo en Parijs-Roubaix ontbreken nog op de erelijst van Gilbert.