🎥 | Belg Quinten Hermans wint in Beringen eerste veldrit van het seizoen

Trevor Wagener • 18:15, 26-10-2019 / Laatste Update: 15:19, 07-01-2024

Quinten Hermans heeft de Ethias Cross in Beringen gewonnen. De 24-jarige Belg reed van start tot finish aan de leiding en bleef uiteindelijk zijn land- en ploeggenoot Toon Aerts ruim voor. Tom Pidcock maakte het podium compleet.

De veldrit in Beringen maakt geen deel uit van een klassement, dus waren veel renners niet van de partij. Onder anderen Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en de Nederlanders Lars van der Haar, Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis waren afwezig.

Hermans heerst

Hermans, Pidcock en Aerts waren wel van de partij en lieten zich direct zien. Hermans had de beste start en kreeg Pidcock mee, terwijl Belgisch kampioen Aerts kampte met materiaalpech en in de achtervolging moest. Hermans toonde zich vooraan de sterkste en liet de talentvolle Pidcock al snel achter.

Na een uur mocht Hermans voor de 1e keer dit seizoen het zegegebaar maken. Aerts werd op het lastige klimparcours op ruime achterstand 2e voor Pidcock, die in de slotfase lek reed en daardoor genoegen moest nemen met de 3e plek. Zondag komen de mannen en vrouwen weer in actie in Gavere (Superprestige).