Bennett te ziek om te koersen en stapt af in Tour
i

Cor Vos

Bennett te ziek om te koersen en stapt af in Tour

Trevor Wagener • 17:38, 18-07-2017 / Laatste Update: 16:21, 07-01-2024

Een drama voor LottoNL-Jumbo. Kopman George Bennett heeft dinsdag opgegeven in de 16e etappe van de Tour de France 2017. De kopman van de Nederlandse ploeg was al enkele dagen niet lekker. Op de dinsdag werd de arme Bennett al vroeg gelost.

De Nieuw-Zeelander stond er prima op voordat de etappe van start ging. Bennett vond zichzelf terug op de 12e plek in het klassement op 6 minuten en 39 seconden van gele trui-drager Chris Froome. Zondag moest Bennett ook al veel werk verzetten en zijn best doen om in dezelfde tijd als de andere klassementsrenners te finishen.

🇫🇷 #TDF2017@georgenbennett had to abandon the race. The past few days he did not feel well.

— LottoNLJumbo Cycling (@LottoJumbo_road) 18 juli 2017

Slechte timing

Een uitvaller is nooit gewenst, maar LottoNL-Jumbo mag in de 3e week nog flink aan de bak. De ploeg staat nog op 0 ritzeges, maar werd al wel 2 keer 2e in de personen van Robert Gesink en Dylan Groenwegen. Eerder vielen Jos van Emden en Gesink uit. Naast Groenewegen doen alleen nog Robert Wagner, Paul Martens, Timo Roosen Primoz Roglic en Tom Leezer mee in de koers.

Devastating to leave the tour. One of the worst feelings as bike racer, thanks again for all support the last weeks, see you at the next one

— George Bennett? (@georgenbennett) July 18, 2017