BMC wint ploegentijdrit Tirreno, leiderstrui voor Oss

BMC wint ploegentijdrit Tirreno, leiderstrui voor Oss

admin • 17:26, 09-03-2016 / Laatste Update: 15:22, 07-01-2024

De openende ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico is gewonnen door BMC Racing Team. De ploeg die in deze discipline al twee maal wereldkampioen wist te worden, was over het vlakke parcours (22,7 kilometer) in Lido di Camaiore de snelste in een tijd van 23.55. Daniel Oss mocht na afloop de eerste leiderstrui aantrekken.

Etixx-QuickStep leek op de zege af te stevenen, maar BMC, met kopman Tejay van Garderen in de gelederen, snoepte nog twee seconden van de tijd van de Belgische equipe af (23.55 minuten). De Franse ploeg FDJ werd verrassend derde. Ook Bauke Mollema en zijn ploeg Trek - Segafredo deden het met een zevende plek (17 seconden langzamer) niet slecht. Dat was één plek achter Astana, de ploeg van tweevoudig winnaar en topfavoriet Vincenzo Nibali. LottoNL-Jumbo werd tiende op 38 seconden.

Cannondale tegen de grond

Grote verliezer van de dag was Rigoberto Uran. De Colombiaan van Cannondale viel samen met twee ploeggenoten, moest op een 'gewone' racefiets weer aansluiten bij zijn ploegmaten en verloor uiteindelijk ruim twee minuten.

Dat BMC als winnaar over de streep kwam zal voor Oleg Tinkov een enorme verrassing zijn geweest. Hij zette eerder namelijk op Twitter te stoppen met het sponsoren van zijn ploeg, Team Tinkoff, wanneer er niet gewonnen zou worden.