Boeckmans herstelt goed maar Lotto blijft voorzichtig

Boeckmans herstelt goed maar Lotto blijft voorzichtig

admin • 16:00, 12-11-2015 / Laatste Update: 00:22, 09-01-2024

Ruim twee maanden nadat Kris Boeckmans zwaar ten val kwam in de Vuelta, is Lotto-Soudal positief over het herstel van de renner. ,,Maar we blijven voorzichtig", zo zegt ploegarts Servaas Bingé op de website van de Belgische WorldTour-formatie.

Kunstmatige coma

Na zijn zware val in de Ronde van Spanje van eind augustus werd Boeckmans, die onder meer verschillende breuken in zijn gezicht opliep, een tijd in een kunstmatige coma gehouden. Pas op 12 september werd hij naar België vervoerd. Op 24 september mocht Boeckmans het ziekenhuis van Genk verlaten. Op 1 november tweette de 28-jarige Boeckmans een foto van zichzelf op de fiets. ,,Hij maakte die dag twee korte ritjes van 35 minuten", zo meldt de website van Lotto-Soudal. ,,Ook zondag zat hij op de fiets, dit keer voor een tocht van twee uur."

Voorzichtig

,,We kunnen positief zijn over het herstel van Kris, maar blijven voorzichtig", aldus teamarts Bingé. ,,Recente scans tonen een heel goede ontwikkeling op neurologisch vlak. Het genezen van een hersenschudding vergt tijd en sowieso zullen we dit blijvend moeten volgen. De hersenschudding was in het begin van de revalidatie een beperkende factor, maar de klachten van Kris zijn inmiddels afgenomen. Op dit ogenblik ondervindt Kris geen hinder meer van licht en geluid en de druk op zijn ogen is helemaal verdwenen."

Longen

,,Kris onderging onlangs ook een onderzoek van de longen. Hier kunnen we eveneens spreken van een positieve evolutie, maar de longen zijn nog niet volledig hersteld. Zo is zijn longinhoud bijvoorbeeld nog niet op het niveau van voor de val. De breuken die hij opliep in zijn gezicht, en die enkele weken terug operatief hersteld werden, zijn zo goed als genezen. Alleen het beschadigde huid- en vetweefsel heeft nog wat tijd nodig om te herstellen. Er volgen wel nog een aantal tandheelkundige correcties."

Trager

,,De revalidatie van Kris verloopt gunstig. De vorderingen zullen zich nu trager doorzetten. In het begin is er vaak spoedig een vooruitgang merkbaar. De snelheid daarvan neemt echter af wanneer de conditie beter is. Kris doet nu elke dag oefeningen en geeft aan dat hij minder vermoeid is dan vier weken geleden. Kris is zeer gedreven. Hij traint en werkt heel hard aan zijn herstel. Uiteraard zijn er af en toe nog moeilijke momenten, maar hij is heel weerbaar. Kris merkt dat hij wordt beloond voor zijn inzet en energie en dat motiveert hem", besluit Bingé.

Lees ook: Slechte verliezer Wade biedt ‘Barney’ excuses aan

Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)

Lees ook: Zlatan denkt na over afscheid bij nationale ploeg