Boonen gaat niet naar Lotto-Jumbo

Boonen gaat niet naar Lotto-Jumbo

admin • 01:30, 23-07-2016 / Laatste Update: 07:06, 08-01-2024

Tom Boonen blijft volgend seizoen tot en met Parijs-Roubaix, waar hij zijn 5e zege zal proberen te halen, bij Etixx-Quick.Step. Dat heeft ploegmanager Patrick Lefevere bekendgemaakt in het Belgische tv-programma Vive Le Vélo.

Boonen zei blij te zijn met het akkoord. ,,Het is belangrijk voor mij dat ik in deze ploeg kan blijven. Ik koerste mijn hele carrière hier en beleefde heel wat mooie momenten en kon enkele grote doelstellingen bereiken. Ik ken iedereen in deze ploeg en beschouw ze als mijn tweede familie. Om heel eerlijk te zijn: ik zie mezelf niet in een andere trui koersen. Het is geweldig dat ik met dit sterke team weer in zee kan gaan voor een nieuw avontuur in de kasseiklassiekers." Geen geel-zwarte trui dus voor de wielerlegende.

'Logisch'
Ploegmanager van Patrick Lefevere: ,,Ook wij zijn heel blij dat Tom ook volgend seizoen aan boord blijft. Dat is een logisch besluit. We hebben een heel sterke band met Tom die al terug gaat naar 2003 toen onze ploeg werd opgericht. Door bij ons te blijven, kan Tom rekenen op een sterke ploeg die hem zal steunen in de klassiekers en zijn gooi naar een vijfde zege in Parijs-Roubaix.''

Het lijkt erop dat Sep Vanmarcke nu bij Lotto-Jumbo blijft.