Boonen snoeihard: 'Sagan moet z'n mond houden, hij rijdt zelf de kantjes eraf'
i

AFP

Boonen snoeihard: 'Sagan moet z'n mond houden, hij rijdt zelf de kantjes eraf'

admin • 10:32, 05-04-2018 / Laatste Update: 08:58, 08-01-2024

De Belgische wielergod Tom Boonen is al een tijdje geleden gestopt met zelf fietsen op hoog niveau. Toch is hij een graag geziene gast in alle Belgische programma's die over wielrennen gaan. Zo was hij woensdag in Extra Time Koers aanwezig en daar deelde hij een sneer uit aan Peter Sagan.

De wereldkampioen had zich beklaagd dat er niet genoeg samen wordt gewerkt in het peloton om de alleenheerschappij van Quick-Step te verslaan. Daarover zegt Boonen: "Hij moet niet zeuren. Hij is juist diegene die altijd zit te slepen."

"Ik vind niet dat hij moet zeuren over een gebrek aan samenwerking. Sagan kijkt steeds de kat uit de boom, komt dan 1 keer naar voren en zwaait dan wat met zijn handje. Hij moet zijn mond houden. Pas op, ik kan het goed met hem vinden en is een enorme goeie renner. Maar hij moet zulke dingen niet zeggen als hij zelf de kantjes eraf rijdt. Hij doet niets verkeerd door te profiteren van andere ploegen, maar dan moet hij achteraf niet memmen: ‘ze draaien niet rond met mij’."