Dumoulin denkt meer kans te maken om de Giro te winnen dan de Tour
i

ANP

Dumoulin denkt meer kans te maken om de Giro te winnen dan de Tour

Bart van der Wijst • 13:39, 04-01-2018 / Laatste Update: 21:36, 08-01-2024

Tom Dumoulin ziet na zijn zeer succesvolle 2017 geen reden het programma in aanloop naar de Ronde van Italië dit seizoen anders te doen. De renner van Sunweb bereidt zich exact hetzelfde voor als vorig jaar.

Dumoulin legde op de ploegpresentatie van Sunweb in Berlijn voor het eerst zijn keuze voor de Giro uit. Daar bevestigde hij zijn seizoen officieel begint bij de Ronde van Abu Dhabi, op 21 februari.

Uitleg van de grote man

"Ik wil opnieuw voor de winst gaan. En als ik dat wil in de Tour zou het lastiger zijn met dit parkoers. In de Giro heb ik meer kans om te winnen. Bovendien ben ik verliefd geworden op de Giro. De laatste jaren al, en vorig jaar helemaal", erkende Dumoulin, die - zoals we allemaal weten - vorig jaar de ronde won.

Na de Ronde van Abu Dhabi, die op 21 februari van start gaat, vliegt hij naar Italië om de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico te rijden. Daarna volgt een hoogtestage, waardoor hij met pijn in het hart de Amstel Gold Race in zijn eigen Limburg mist. Vervolgens is Luik-Bastenaken-Luik zijn laatste test voor de Giro-start in Jeruzalem. Deelname aan de Tour is nog niet zeker.

"Het kan de Tour worden, maar de Vuelta is ook nog een optie", zei Dumoulin. "Dat weet ik nu echt nog niet."