Eekhoff vecht dramatische diskwalificatie aan en stapt naar het CAS
i

ANP

Eekhoff vecht dramatische diskwalificatie aan en stapt naar het CAS

admin • 20:44, 19-10-2019 / Laatste Update: 13:34, 05-01-2024

Nils Eekhoff gaat zijn diskwalificatie tijdens het WK voor beloften aanvechten. Nadat de 21-jarige Nederlander van Sunweb in een dramatische ontknoping zijn regenboogtrui kwijtraakte, besluit hij nu naar het internationaal sporttribunaal CAS te gaan.

De droom van de wereldtitel van Eekhoff veranderde eind september in een nachtmerrie, toen hij in Yorkshire alsnog uit koers werd gehaald voor stayeren. Nadat hij vroeg in de wedstrijd viel, zette hij zijn schouder zelf terug in de kom en kwam hij (met een klein beetje hulp van de auto van de Nederlandse wielerbond) terug in het peloton. Volgens de NOS laat Eekhoff het er niet bij zitten en doet hij er alles aan om zich alsnog toch wereldkampioen bij de beloften te kronen.

Kijk hier zelf hoe Nils Eekhoff achter de wagen stayerde en daardoor een diskwalificatie kreeg!

Nils Eekhoff krijgt de steun van de KNWU. Directeur Thorwald Veneberg vind dat er snel duidelijkheid over de uiteindelijke winnaar moet komen. "De toepassing van die regel moet anders. Nils moet ook duidelijkheid krijgen waarom die beslissing op dat moment is genomen, want die hebben we op dit moment niet."

Battistella

De Italiaan Samuele Battistella won uiteindelijk de wereldtitel. Hij reageerde toen koeltjes op het incident. "Er is een reden waarom ik de nieuwe wereldkampioen ben."