blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en">

Mathieu Van der Poel vence o short track! Avancini fica em 4º depois de liderar boa parte da prova. #MBWorldCup #UciMTB #XCC pic.twitter.com/4robPA7mqR

— Allan Almeida (@AllanAlmeiida) 17 mei 2019

Eindbaas Mathieu van der Poel zegeviert op mountainbike bij start wereldbeker (video)

Trevor Wagener • 21:48, 17-05-2019 / Laatste Update: 18:19, 12-12-2023

Mathieu van der Poel is het world cup-seizoen op de mountainbike vrijdagavond begonnen met het winnen van de zogenaamde shorttrack-race, de proloog waarin de startplekken voor de wedstrijd op zondag worden verdeeld.

Op een verkort, snel rondje in het Duitse Albstadt liet hij Europees kampioen Lars Forster en wereldkampioen Nino Schurter op spectaculaire wijze achter zich.

"Maar dit zegt niks over zondag. Dan ligt er een heel ander parkoers en wordt het een heel andere wedstrijd", verduidelijkte de winnaar van de Amstelgoldrace. "Winnen vanavond is leuk, maar het ging me er vooral om dat ik zondag op de 1e startrij sta. En dat het gaat regenen, komt me ook niet slecht uit."

Spectaculair einde

In de shorttrack was hij vanaf de 2e rij niet al te best weg. Even leek Van der Poel af te stevenen om een kansloze plek in de top-20. Met 1 flitsende actie zette hij de race echter 2 ronden voor het einde totaal op zijn kop. Toen hij de winst kon ruiken, liet hij zich die ook niet meer afpakken.