De Gendt verbaast zichzelf met ritzege in Catalonië: 'Geloofde er niet echt in'
i

ANP

De Gendt verbaast zichzelf met ritzege in Catalonië: 'Geloofde er niet echt in'

Sjors Tanis • 19:48, 25-03-2019 / Laatste Update: 19:35, 05-01-2024

Thomas De Gendt bleef maandag tijdens de openingsrit van de Ronde van Catalonië als laatste van een kopgroep over. De Belgische renner van Lotto Soudal dacht eigenlijk dat het niet zoveel zin had om 60 kilometer alleen te fietsen. ,,Op deze manier winnen is nooit makkelijk."

Tot zijn eigen verbazing bleef hij het peloton ruim voor.

'Ik moest aanvallen'

,,De klim waar ik aanviel in de kopgroep, de voorlaatste steile helling, was heel zwaar. Ik kwam voorop met Luis Angel (medevluchter Maté, red.), maar ik had het gevoel dat hij zich vandaag niet zo goed voelde. Dus moest ik aanvallen en kwam ik alleen te zitten", zei de Belgische winnaar. ,,Ik geloofde er niet echt in, maar het gat bleef min of meer gelijk. Dus ik moest gewoon vol gas blijven geven vanaf die beklimming. Op deze manier winnen is nooit makkelijk."

Altijd goed in Catalonië

Voor De Gendt was het al zijn 4e dagsucces in de Ronde van Catalonië. ,,Ik houd echt van deze wedstrijd en van de streek. Ik train altijd in Spanje, ik houd van de Spaanse mensen. Ik denk dat het de 8e keer op rij is dat ik hier aan de start sta en ik presteer altijd goed.''