Giro-etappe 7: Eerste sprint op Italiaanse bodem
i

AD

Giro-etappe 7: Eerste sprint op Italiaanse bodem

admin • 12:23, 11-05-2018 / Laatste Update: 19:16, 05-01-2024

Voor het eerst tijdens deze Giro d'Italia is er vrijdag een etappe op het Italiaanse vasteland. Na 3 dagen in Israël en 3 etappes op Sicilië rijden de renners nu 159 kilometer van Pizzo naar Praia a Mare.

Het gaat een vlakke etappe worden in Calabrië, in de wreef van 'De Laars'. Het peloton gaat om 13.30 uur van start in Pizzo, een plaatsje met zo'n tienduizend inwoners. De koers gaat vervolgens langs de kust naar boven richting Praia a Mare, waar het peloton rond 17.12 uur weer verwacht wordt. In 2016 fungeerde Praia a Mare ook als finishplaats. Toen won de Italiaan Diego Ulissi de etappe, terwijl Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk na een late ontsnapping uit het peloton 2e en 3e werden. Het verschil met de etappe van 2018 is dat het parcours in 2016 uitdagender was, met een meer heuvelachtige finale.

Viviani

De etappe lijkt op voorhand dus een mooie klus te gaan worden voor de sprinters. Het parcours is de eerste 70 kilometer zo vlak als een biljartlaken, daarna volgen nog een paar kleine klimmetjes. De Italiaanse sprinter Elia Viviani won in Israël al 2 etappes en zal dat in Italië zeker nog eens willen herhalen. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) zal ongetwijfeld ook een poging naar de zege gaan doen in deze etappe.