Jakobsen wil niet al te lang stilstaan bij gemiste kans in Vuelta: 'Morgen is er weer een dag'
i

Sirotti

Jakobsen wil niet al te lang stilstaan bij gemiste kans in Vuelta: 'Morgen is er weer een dag'

Bart van der Wijst • 21:12, 26-08-2019 / Laatste Update: 21:23, 12-12-2023

Fabio Jakobsen was graag juichend over de streep gekomen bij de sprint in 3de etappe van de Ronde van Spanje, maar de Nederlands kampioen kon niet mee sprinten om de eindzege. De renner van Deceuninck-Quick-Step raakte ingesloten, kwam niet verder dan een 7de plek en zag uiteindelijk Sam Bennett winnen.

"Jammer, maar morgen is er weer een dag", was de conclusie van de 22-jarige Jakobsen na afloop. "Als sprinter verlies je vaker dan dat je wint."

Jakobsen kwam op de 2de klim van de dag in de problemen en moest lossen, maar gelukkig kon zijn ploeg hem op tijd weer terug in het peloton brengen. Hoe anders was dat voor een andere sprintkanon: Fernando Gaviria. UAE Team Emirates deed er alles aan om de Italiaan van voren te brengen, maar dat lukte niet.

Niet de meest ideale omstandigheden

Over de omstandigheden was Jakobsen niet helemaal te spreken. "De laatste 2 kilometer naar de finish liep naar beneden. Iets te veel wat mij betreft, want iedereen kon nu in positie blijven. Je kon bijna niet versnellen. We hadden ook de wind in de rug", aldus Jakobsen.

Voor de echte sprinters is het dan moeilijker om naar voren te komen, het draait dan meer om het vechten voor posities dan om wie goede benen heeft. Ik zat iets te ver naar achteren. Maar goed, dit is mijn eerste grote ronde, ik blijf leren. 'C'est la vie'."