Kelderman en Kruijswijk balen van winderige Giro-tijdrit, maar geven de moed nog lang niet op
i

AFP

Kelderman en Kruijswijk balen van winderige Giro-tijdrit, maar geven de moed nog lang niet op

admin • 21:02, 03-10-2020 / Laatste Update: 18:01, 07-01-2024

Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman kozen ervoor om in de openingstijdrit van de Giro d‘Italia laat van start te gaan. Dat bleek een verkeerde keuze, want de windrichting veranderde, waardoor de Nederlanders en vele andere favorieten voor de eindzege tijd verloren op vooral Geraint Thomas.

"We hadden bij de verkenning ook allemaal schrik hoe het zou zijn in de wedstrijd. Veel windstoten, je werd ook gigantisch naar voren geblazen de stad in, je hoefde bij wijze van spreken bijna niet te trappen”, aldus Kruijswijk na afloop. "We zagen dat de wind wat minder werd en dachten dat dat beter was, minder gevaarlijk. Maar toen bleek heel veel voordeel weg te vallen qua snelheid.”

Goed gevoel

Ook Kelderman schuift de schuld in de schoenen van de wind. Toch was de renner van Team Sunweb niet ontevreden over zijn tijdrit. "Ik rijd eigenlijk een heel goede tijdrit, maar als je met zo'n tegenwind rijdt, dat is balen. Op zich ben ik wel blij met het gevoel. Dat was goed, ik kon heel diep gaan en dat is belangrijk.”

Lang de tijd

Hij geeft de moed echter niet op, net als Kruijswijk, die strijdvaardig blijft. "Er gaat nog zo veel komen. Dit is dag 1. We moeten wat goed maken. Dat moeten we ergens zien te doen, alleen gelukkig hebben we nog lang de tijd om daar een mooie plek voor uit te zoeken.”