Kelderman goed geopereerd aan gebroken sleutelbeun na val tijdens NK
i

photo: Cor Vos

Kelderman goed geopereerd aan gebroken sleutelbeun na val tijdens NK

admin • 10:56, 07-07-2018 / Laatste Update: 06:35, 08-01-2024

Wilco Kelderman heeft een succesvolle operatie achter de rug aan zijn gebroken sleutelbeen. Daar moest de renner van Team Sunweb aan worden geopereerd, vanwege de schade die hij eraan opliep.

Tijdens de 1e rondgang van het Nederlands kampioenschap in Hoogerheide kwam Kelderman hard ten val. Hij moest direct de strijd staken. Er waren meteen al twijfels over zijn deelname aan de Tour de France. Laurens ten Dam vervangt de geblesseerde Kelderman.

'Ik baal hier enorm vam'

Bij de ingreep in het ziekenhuis zijn er aan 2 kanten van het rechter sleutelbeen stevige plaatjes aangebracht. Het is onduidelijk hoelang het duurt voordat hij er volledig van hersteld is.

En dus doet Kelderman voorlopig niet mee aan de ritten, zegt zijn team."Het is een complexe blessure gezien het verleden van Kelderman met blessures aan dezelfde schouder."

"Ik baal hier enorm van", zegt Kelderman. "De pijn is heel heftig, dus ik kan niet starten. De blessure kan daardoor nog veel erger worden."

Al zijn 3e wielerblessure

Het was zondag de 3e keer in zijn carrière dat hij deze wielerblessure opliep. Zijn 3e keer! Zo zie je maar dat wielrennen een blessuregevoelige sport is, net als bijvoorbeeld korfbal.

Eerder dit seizoen moest Kelderman opgeven in Tirreno-Adriatico. Hij crashte toen. Later bleek dat er, naast een breuk van het sleutelbeen, ook een zenuw was geraakt, waardoor hij enige tijd geen gevoel meer had in zijn arm en hand.