Kelderman heeft veel last van vage blessure: 'Kan alleen maar afwachten'
i

EPA

Kelderman heeft veel last van vage blessure: 'Kan alleen maar afwachten'

Bart van der Wijst • 14:51, 09-04-2018 / Laatste Update: 08:18, 05-01-2024

Wilco Kelderman heeft al lange tijd niet gekoerst, hij ging begin maart onderuit in de Tirreno-Adriatico. Hij brak daarbij z'n sleutelbeen, maar de renner van Team Sunweb kreeg daarnaast ook tintelingen in z'n arm. Het is dan ook onduidelijk wanneer hij z'n rentree maakt.

"Dat is met deze blessure lastig te voorspellen", verklaart de teleurgestelde Kelderman tegenover de NOS. "Dat maakt het extra moeilijk. Je wil ergens naartoe werken, maar dat kan ik nu niet."

Tintelingen

Voor het herstel van een sleutelbeenbreuk staat normaal 4 tot 6 weken, maar bij Kelderman duurt dat ietsje langer. "Ik kreeg tintelingen in mijn arm en op sommige plekken had ik geen gevoel meer", zegt hij. "Daar schrok ik wel van."

Tour in gevaar?

Kelderman fietst deze zomer weer de Tour de France, althans dat staat op zijn schema. Of de blessure dusdanig erg is dat de Nederlander niet in Frankrijk rijdt, weet hij niet. "Daar kan ik eigenlijk niets zinnigs over zeggen. Ik kan alleen maar afwachten hoe die blessure herstelt."

Vooralsnog moet de renner van Team Sunweb het hebben van wat trainingsuurtjes op de hometrainer. "Dat is wel pijnlijk hoor. Ik kijk het wel, maar ik zet de tv soms ook wel even uit. Want echt vrolijk word ik er niet van."