Klassementsmannen staat loodzware dag te wachten in de Vuelta
i

AFP

Klassementsmannen staat loodzware dag te wachten in de Vuelta

admin • 11:31, 02-09-2018 / Laatste Update: 09:40, 05-01-2024

In de Vuelta moeten de renners vandaag flink aan de bak. In de 9e etappe krijgen de renners 4000 hoogtemeters voor hun kiezen! Om het nog iets spannender te maken ligt de finish op de top van La Covatilla, een klim van de buitencategorie.

Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk moeten vandaag hun klassement zien te verdedigen. Tegelijkertijd ruikt Bauke Mollema misschien wel weer een kans op een succesvolle ontsnapping. De nuchtere Nederlander speelt geen rol in het algemeen klassement en zei voor de start van de Vuelta al dat hij voor etappezeges wilde gaan rijden. In de 5e etappe eindigde hij als 2e achter Simon Clarke na lange ontsnapping.

Klimgeiten

Voordat de renners bij La Covatilla aankomen, hebben ze al een klim van de 1e, de 3e en 2e categorie achter de rug. De etappe is 200,8 kilometer lang en belooft een echte slijtageslag te worden. La Covatilla is de slotklim van 11,7 kilometer lang met 6,8% gemiddeld.

Die 6,8% geeft een beetje een vertekend beeld. Want de eerste 4 kilometer van de klim zijn slechts 4%. De laatste 7 kilometer zijn zo'n 8,5% gemiddeld, en biedt dus kansen voor de echte klimgeiten van het peloton.

Algemeen klassement

Kijk hieronder hoe het algemeen klassement er bij de start van etappe 9 uitziet.

📊 Etapa 8 | Stage 8 #LaVuelta18

🔝🔟 Clasificación General | General Classification

+ info ➡️ https://t.co/7s84I3WUyU pic.twitter.com/KE3ukhUVSF

— La Vuelta (@lavuelta) 1 september 2018