Kwiatkowski wil vlammen tijdens Luik-Bastenaken-Luik: 'De wedstrijd van mijn dromen'
i

ANP

Kwiatkowski wil vlammen tijdens Luik-Bastenaken-Luik: 'De wedstrijd van mijn dromen'

admin • 10:29, 22-04-2017 / Laatste Update: 07:00, 05-01-2024

Michal Kwiatkowski hoort bij een van de topfavorieten om Luik-Bastenaken-Luik te winnen. De Pool van Sky wil Wout Poels maar dolgraag opvolgen en is ook vol zelfvertrouwen voor de overwinning.

"Ik heb naar Luik toegeleefd, de wedstrijd van mijn dromen", zegt Kwiatkowski tegen WielerFlits. Gelukkig heb ik veel tijd gehad om te herstellen tussen de wedstrijden door, waardoor ik nog altijd redelijk fris ben voor Luik zondag."

La Doyenne de mooiste

De renner reed dit voorjaar al een paar prachtige klassiekers. Na de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is het nu tijd voor La Doyenne. Voor Kwiatkowski is dit de allermooiste. “Natuurlijk is De Ronde een koers die je graag op je palmares wil, maar ieder jaar heb ik toch het gevoel dat ik liever op mijn best wil zijn in Luik-Bastenaken-Luik", zegt Kwiatkowski.

Dit keer winnen

"Als je daar kan winnen, dan verandert dat je carrière en je leven. En het is ook gewoon de klassieker die mij het beste ligt. Ik hoop echt dat ik er ooit een keer kan winnen, liefst dit seizoen."

Vorig jaar zat hij al bij de winnende ploeg. Toen ging Wout Poels er met de zege vandoor. "Ik zat in de winnende ploeg en dat vond ik al geweldig om mee te maken.”