LottoNL-Jumbo zet in op 'vrijer koersen' in Ronde van Vlaanderen en maakt Roosen kopman
i

ANP

LottoNL-Jumbo zet in op 'vrijer koersen' in Ronde van Vlaanderen en maakt Roosen kopman

Martijn Baars • 21:03, 29-03-2018 / Laatste Update: 15:16, 08-01-2024

Timo Roosen is door de ploegleiding van LottoNL-Jumbo aangewezen als kopman voor de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt verreden. 

De 25-jarige Brabander werd woensdag nog 13e in Dwars door Vlaanderen en vult het gat dat is ontstaan door de afwezigheid van Lars Boom. Ook de Noor Amund Grøndahl Jansen heeft een beschermde status bij de Nederlandse wielerploeg.

Hartritmestoornis

Boom onderging in januari een operatie waarbij hartritmestoornissen werden verholpen en ondervond in Parijs-Nice dat hij nog niet voldoende hersteld is. Hij laat daarom zijn favoriete voorjaarsklassiekers schieten en maakt zaterdag een voorzichtige rentree in de Volta Limburg Classic.

Vrijer koersen

"Omdat Lars niet start, gaan we anders deze wedstrijd in. We zullen proberen vrijer te koersen. We zijn benieuwd wat Timo en Amund kunnen. Ze moeten proberen een mooie uitslag te rijden", lichtte ploegleider Nico Verhoeven toe. De ploeg bestaat verder uit de Nederlanders Jos van Emden, Pascal Eenkhoorn en Bram Tankink, de Duitser Robert Wagner en de Belg Maarten Wynants.