Millar zet fiets te koop na mislopen Tour de France

Millar zet fiets te koop na mislopen Tour de France

Harry Nijland • 00:06, 01-07-2014 / Laatste Update: 09:45, 13-12-2023

LEEDS – David Millar heeft maandag via Twitter zijn fiets te koop gezet, nadat bekend werd dat zijn ploeg Garmin-Sharp hem toch niet mee zal nemen naar de Tour de France. ,,Ik was afgelopen week geselecteerd voor de Tour, maar ze hebben me zondagnacht laten vallen.’’

Hij won begin juni het NK racketlon en stond twee dagen later alweer in het eredivisieteam van Geldrop op de tennisbaan. Voorlopig heeft Beks als naaste belagers Sander van Dongen van Tos Bergeijk en René Lindenbergh uit Goes, in het dagelijkse leven als tennisleraar aan de slag bij Frits Don.



Via de kwalificaties voegden zich gisteren acht qualifiers bij het deelnemersveld. Onder hen Jorg van de Vloed, die Joep Kieboom uit Oosterhout de weg naar het hoofdtoernooi versperde, 6-7 6-1 7-6.



Bij de vrouwen kwalificeerde zich Jaimy-Gaijle van de Wal, winnares in de categorie 3 te Prinsenbeek.



In de categorie 3 en lager is de strijd al volledig op gang gekomen. Daar kwam Joep Kieboom tegen Pieter-Jan van Kessel wel winnend uit de strijd, versloeg Jacob Lievense met 6-4 6-3 Dennis van Zoggel en won Roland van de Kerkhof met 6-0 6-4 van Twan van Oosterhout. Bij de vrouwen won Romy Brans met twee keer 6-2 van Simone Hulsebos.