Nibali maakt eigen teamgenoot met grond gelijk in Italiaanse sportkrant

Nibali maakt eigen teamgenoot met grond gelijk in Italiaanse sportkrant

admin • 12:45, 19-03-2016 / Laatste Update: 08:11, 07-01-2024

Wat is er aan de hand met Vincenzo Nibali? Afgelopen weekend reageerde hij nog furieus op de geannuleerde bergetappe in Tirreno-Adriatico en nu zet de 'Haai van Messina' ook nog eens zijn tanden in een ploegmaat, niemand minder dan Fabio Aru.

In La Gazzetta dello Sport stelt de Tourwinnaar van twee jaar geleden dat hij geen al te goede relatie onderhoudt met zijn landgenoot. En dat laat hij weten ook.

De 31-jarige Nibali ziet een groot contrast tussen zijn verstandhouding met Fabio Aru en die met Ivan Basso destijds. ,,Ik heb met Ivan gekoerst en het valt mij op dat er een groot verschil is tussen die twee. Hij was heel erg open en je zag hem zelden kwaad. Dat was niet omdat hij oud was, maar omdat hij zo verstandig was. Ik volgde wat hij deed en heb veel van hem geleerd. Fabio daarentegen is vaak boos en opvliegend. Hij vraagt mij nooit iets en houdt ook geen rekening met iemand anders. Hij vertrouwt anderen en dan vooral Paolo Tiralongo, die met veel verschillende kopmannen gewerkt heeft en tonnen ervaring heeft."

Trek, Lampre of Riis?

Dat Vincenzo Nibali straks vertrekt bij de Kazachste WorldTourformatie van Lars Boom lijkt als een paal boven water te staan. Trek Segafredo en Lampre-Merida staan te popelen om de Siciliaanse klimmer in te lijven, maar er zijn nog meer kapers op de kust. Bjarne Riis bijvoorbeeld, die in de schaduw werkt aan de uitbouw van een nieuw team. Nibali zelf, aan de start in Milaan-San Remo, wil de beslissing nog even uitstellen: ,,Na de Giro, waar ik trouwens een grote kans heb op eindwinst, wordt het tijd om de knoop door te hakken. Het draait in ieder geval om veel meer dan geld. De omkadering is ook van belang: mijn ploegmaats, mijn coach, mijn verzorger en de teamarts bijvoorbeeld. Het is ook belangrijk dat de ploeg mij het nodige vertrouwen schenkt. Er moet een onvoorwaardelijk geloof in mijn kunnen zijn."