Ontbijtshake: Kruijswijk pakt roze leiderstrui, Van Gaal wint FA Cup
i

ANP Foto

Ontbijtshake: Kruijswijk pakt roze leiderstrui, Van Gaal wint FA Cup

admin • 08:00, 22-05-2016 / Laatste Update: 07:32, 15-01-2024

Goedemorgen! Wat een zaterdag was het.... Steven Kruijswijk 'schokte' de wielerwereld door de roze trui te pakken in de Ronde van Italië. Hij pakte in de koninginnenrit tijd op de topfavorieten Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde. Kruijswijk kon z'n geluk niet op! Net als Louis van Gaal. Hij won met ManUnited de FA Cup-finale op Wembley. Crystal Palace werd met 2-1 verslagen. Daarmee pakte Van Gaal pas de eerste hoofdprijs van dit seizoen. Dat kost hem mogelijk - ondanks de winst - toch de kop

Kruijswijk pakt roze leiderstrui in koninginnenrit van Giro

Een uitbundige Steven Kruijswijk nam zaterdagmiddag de leiderstrui over van de Costa Ricaan Andrey Amador. De Lotto NL-Jumbo-renner bedwong de bergen van de Dolomieten als beste van de favorieten.

First win at the Giro for @estecharu, he is at his second Giro.

So far he had never climbed on the podium. #giro pic.twitter.com/JYexgO7cGO

— Giro d'Italia (@giroditalia) 21 mei 2016

Van Gaal wint met ManUnited eerste hoofdprijs van het seizoen

Eindelijk! Louis van Gaal won zaterdagavond de finale van de FA Cup op Wembley. Dat ging niet heel makkelijk. Crystal Palace werd pas in de verlenging geklopt.

Toch komt Mourinho naar Old Trafford

Van Gaal won dan wel, hij moet toch het veld ruimen voor José Mourinho. Die zou al voor de finale een contract hebben getekend in Manchester. Van Gaal zelf zou nog van niets weten.

Pardew, de danser van Palace!

Overigens liet Crystal Palace-trainer Alan Pardew ook zien over een aantal keurige dansmoves te beschikken. De coach ging compleet uit z'n dak bij de 1-0 van Puncheon.

Alan Pardew ??? pic.twitter.com/6cNTE6NOjw

— Transfer Sources (@TransferSources) 21 mei 2016

Nederlandse volleybaldames naar Rio!

De Nederlandse volleybalsters gaan naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro! De dames van Giovanni Guidetti wonnen in Japan en stelde zo een ticket veilig.

Goud voor de estafettezwemmers op de 200 meter vrije slag

Ook gejuicht werd er in Londen. De Nederlandse estafettezwemmers pakten op de Europees Kampioenschappen goud op de 4x 200 meter vrije slag. Dion Dreesens, Maarten Brzoskowski, Kyle Stolk en Sebastiaan Verschuren bleven België en Italië voor in een spannende race.