Overgang Van Aert naar Jumbo-ploeg lijkt rond: traint al mee in Spanje
i

BELGA

Overgang Van Aert naar Jumbo-ploeg lijkt rond: traint al mee in Spanje

admin • 07:38, 18-12-2018 / Laatste Update: 06:38, 05-01-2024

Wout van Aert is momenteel met de Jumbo-ploeg mee op trainingskamp in het Spaanse Sant Feliu de Guíxols. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Alles wijst erop dat zijn overgang naar de Nederlandse ploeg rond is.

De transfer van de 3-voudig wereldkampioen veldrijden voor aankomend seizoen hangt al maanden in de lucht, maar is nog niet officieel bevestigd. De presentatie van de wielerploeg - en het gelijknamige schaatsteam - dat volgend jaar uitkomt onder de naam Jumbo-Visma is aanstaande vrijdag.

Van Aert had al een contract met de ploeg van Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en Robert Gesink voor 2020. Vanwege een voortijdige breuk met zijn oude ploeg Verandas Willems-Crelan komt een overstap van Van Aert een jaar eerder dan afgesproken. De 24-jarige Belg rijdt al een groot deel van het veldritseizoen als eenmansploeg nadat hij wegging bij zijn ploeg die is samengegaan met Roompot.

Debuteren op de weg

Vorig jaar debuteerde Van Aert in de klassiekers van het voorjaar en werd direct derde in de Strade Bianche. In de Ronde van Vlaanderen finishte hij als 9e, in Parijs-Roubaix als 13e. Op het Europees kampioenschap op de weg, in augustus, werd hij 3e achter Matteo Trentin en nummer 2 Mathieu van der Poel.