'Ploegbaas van Quick-Step moet flink dokken om Alaphilippe en Viviani te behouden'
i

ANP

'Ploegbaas van Quick-Step moet flink dokken om Alaphilippe en Viviani te behouden'

admin • 12:54, 25-05-2019 / Laatste Update: 15:27, 12-12-2023

De wielerploeg van Deceuninck-Quick.Step is hot dit seizoen. In het voorjaar werd de ene na de andere zege binnengesleept. Logisch dat er aan de renners wordt getrokken en dus moet de Belgische formatie de portemonnee trekken om hun toppers te behouden. Maar willen ze dat wel?

4 miljoen euro voor Julian Alaphilippe en 2 miljoen voor Elia Viviani. Die prijzen worden genoemd in wielerland volgens Het Laatste Nieuws. Alaphilippe, winnaar van Milaan-Sanremo, zou voor dit bedrag bij de Franse Total-ploeg kunnen gaan fietsen. Viviani staat daarentegen in de belangstelling van de Bora-ploeg van Peter Sagan.

Een derde van het budget

Het contract van beide renners loopt af bij Deceuninck-Quick.Step. Ploegleider Patrick Lefevere moet dus soortgelijke salarissen gaan bieden om de 2 in eigen stal te houden. Maar ja, 6 miljoen is veel geld op een budget van 18 miljoen.

'Klopt niet'

Gaat Lefevere dus in de buidel tasten? “Ik ben aan het spreken met Julian Alaphilippe. Ik heb dat bedrag niet gehoord. En als het waar is dat Viviani bij Bora 2 miljoen kan verdienen, dan mag hij van mij onmiddellijk vertrekken. Ik heb niet veel zin om daar iets over te zeggen. Het klopt allemaal niet", zegt hij tegen HLN.