Van der Poel droeg witte broek om tactische redenen: 'Een briljante zet'
i

ANP

Van der Poel droeg witte broek om tactische redenen: 'Een briljante zet'

Bart van der Wijst • 16:18, 11-04-2019 / Laatste Update: 21:51, 07-01-2024

Veel wielerfans keken afgelopen zondag raar op toen Mathieu van der Poel met een witte broek aan de start van de Ronde van Vlaanderen verscheen. Geen gezicht was de mening van velen, maar dat was ook niet de insteek van de Nederlands kampioen op de weg.

"Het was een bewuste keuze van de broers Roodhooft (ploegleiders van Van der Poel, red.) om tactische redenen", verklaart vader Adrie van der Poel de keuze van de witte broek tegenover de Telegraaf.

Welke redenen?

"Zij hadden in Dwars door Vlaanderen gezien dat Mathieu op de beelden vanuit de helikopter moeilijk te onderscheiden was van de Luxemburgse kampioen Bob Jungels. Met een witte koersbroek konden ze Mathieu veel sneller herkennen en hem via de koersradio de juiste tactische tips geven", aldus Van der Poel senior.

"Zo konden ze hem snel aangeven wanneer hij moest doorschuiven in een groepje. Ik vond die witte koersbroek een briljante zet."

4de

Uiteindelijk kon Van der Poel, die in Dwars door Vlaanderen wel wist te winnen, niet als 1ste finishen. De Nederlander moest Alberto Bettiol, Kasper Asgreen en Alexander Kristoff voorlaten en werd zo 4de.