Quintana: Ik blijf de leider van Movistar
i

BELGA

Quintana: Ik blijf de leider van Movistar

Martijn Baars • 12:40, 25-10-2017 / Laatste Update: 16:38, 07-01-2024

Nairo Quintana maakt nog maar even duidelijk wie volgend seizoen de grote leider is van Team Movistar. Mikel Landa, die overkwam van Team Sky, kan volgens de Colombiaan kopmanschap in de Tour de France vergeten.

Landa zal, zelfs als Spanjaard bij een Spaanse ploeg, waarschijnlijk toch niet de vrijheid krijgen om voor eigen kansen te gaan.

Knecht

De 27-jarige Quintana werd door El Pais gevraagd of hij Landa als mogelijk gevaar ziet. "Dat is nog nooit door mijn hoofd geschoten'', was zijn antwoord. Quintana is blij met de toevoeging van kwaliteit aan de ploeg, maar hij ziet Landa vooral als helper die wedstrijden moet openbreken en gaten in de wielerkalender moet vullen.

Déjà-vu

Het is helaas voor Landa niet de 1e keer in zijn carrière. Bij Astana speelde hij 2e viool achter Fabio Aru, bij Sky was hij ondergeschikt aan Chris Froome en bij Movistar gaat Quintana hoger in de pikorde staan.

Alejandro Valverde

Quintana liet doorschemeren dat de andere klepper bij Movistar, Alejandro Valverde, waarschijnlijk de kopman wordt in de Vuelta volgend jaar. Voor Landa blijft dus de Giro d'Italia over voor hij weer moet gaan knechten voor anderen.