Renners Jumbo-Visma gleden uit door kapot kinderbadje (video)

admin • 12:26, 25-08-2019 / Laatste Update: 08:31, 05-01-2024

Het was een pijnlijk gezicht: Team Jumbo-Visma, topfavoriet om de openingsploegentijdrit van de Vuelta te winnen, ging zaterdag hard onderuit. De bocht was plotseling spekglad en daardoor gleden de banden weg.

"De meeste ploegen reden over een droge weg. Opeens was het nat en vlak daarna schoven ze weg. Dan is het niet te houden", zei ploegleider Addy Engels zaterdagavond in het Radio 1-programma Langs de Lijn.

Kapot kinderzwembad

Hoe het in hemelsnaam kon gebeuren dat er water lag is de Vuelta-organisatie gaan uitzoeken. Engels: "De Vuelta-organisatie is bij het huis geweest waar het water vandaan kwam. Dat staat op 500 meter van het parcours, op een steile helling die recht naar de rotonde loopt. Daar was een kind aan het spelen in een plastic zwembad en dat is stukgegaan. Daardoor kwam al dat water ineens naar beneden."

Roglic en Kruijswijk

De valpartij was extra pijnlijk voor Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. Zij staan meteen 40 seconden achter op rodetruidrager Miguel Ángel López.

UAE Emirates

Niet alleen Team Jumbo-Visma, maar ook UAE Emirates gleed in dezelfde bocht uit. Daardoor verloren favorieten Fabio Aru en Tadej Pogačar tijd.