Rohan Dennis werd door stress en eetstoornis te mager
i

BSR

Rohan Dennis werd door stress en eetstoornis te mager

admin • 16:28, 07-01-2020 / Laatste Update: 15:20, 07-01-2024

Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis viel vorig jaar door stress en een soort eetstoornis in korte tijd net even te veel af. Vlak voor dat WK Wielrennen was zijn gewicht gedaald van 71 naar 68 kilo. Oeps! Daarmee zou hij niet kunnen winnen, wist de Australiër. In no time propte hij zich vol om weer wat massa te winnen.

Wat een geklungel dus zo vlak voor wat voor hem de belangrijkste race van 2019 was! Alles kwam gelukkig goed. Dennis won met overmacht. En dat na een ook al onrustige zomer waarin hij ruzie had met zijn ploeg (klik hier voor meer daarover). Inmiddels rijdt hij voor Team INEOS en voelt hij zich kiplekker.

Grote ronde, klein buikje

Even terug naar die gewichtsafname. Hoe kwam dat dan, luste hij ineens geen spaghetti en biefstuk meer? Nee, zo vertelt hij aan Adelaide Advertiser. Het had te maken met zijn ambitie om een ronderenner te worden. En hij was vervolgens qua diëet zo streng voor zichzelf dat hij dus te weinig ging eten. Hoe kwam hij daarna dan toch nog zo snel op zijn gewenste gewicht? Simpel: hij propte zich vol met chocola, creatine en weipoeder. Van die 3 weten we wel waar onze voorkeur ligt! 🍫