Ronde van Rwanda nodigt 'verbitterde' Nibali uit

Ronde van Rwanda nodigt 'verbitterde' Nibali uit

admin • 13:49, 14-03-2016 / Laatste Update: 07:17, 07-01-2024

Vincenzo Nibali dreigt de Giro d'Italia te skippen. De Italiaanse wielrenner liet zondag in een filmpje op Twitter zien dat er helemaal geen sneeuw lag op de Monte Vicino, de oorspronkelijke finish van de etappe van zondag in de Tirreno-Adriatico. De rit werd geschrapt, omdat de weersomstandigheden te slecht waren voor een normale etappe.

Nibali, oud-winnaar van zowel de Giro, de Tour de France als de Vuelta, liet zijn trainer Paolo Slongo een tocht maken naar de Monte Vicino om te kijken of de beslissing om de rit te annuleren terecht was.

Sneeuw

Slongo maakte een filmpje van zijn verkenning en zijn pupil plaatste de video op Twitter. Sneeuw was er nauwelijks te zien en Nibali was duidelijk niet blij met de beslissing van de organisatie. Slongo en Nibali dreigen nu de Ronde van Italië, die ook wordt georganiseerd door RCS, over te slaan. ,,Wij zijn verbitterd, omdat de koers is vervormd'', aldus Slongo tegen TuttobiciWeb.

Afrika

Nu Nibali de Italiaanse grote ronde misschien over slaat, zien andere wedstrijden hun kans. De Ronde van Rwanda was er als de kippen bij om renner van Astana via Twitter te laten weten dat hij van harte welkom is in de wedstrijd in het Afrikaanse land.