Sam Oomen na opgave: 'Hopelijk kom ik hier sterker terug'
i

Cor Vos

Sam Oomen na opgave: 'Hopelijk kom ik hier sterker terug'

admin • 21:38, 02-09-2017 / Laatste Update: 10:57, 12-12-2023

Hij was bezig aan een ijzersterk debuut in de Ronde van Spanje, maar vanmiddag moest Sam Oomen opgeven. Het 22-jarige talent van Team Sunweb werd ziek in de nacht van vrijdag op zaterdag en stapte na zo'n 70 kilometer af. Oomen stond 13de in het klassement.

Nooit zo teleurgesteld geweest

Al voor de start van de etappe maakte de ploegleiding van Team Sunweb duidelijk dat Oomen zich bij het opstaan niet lekker voelde. Ondanks de fysieke problemen startte Oomen wel in de bergrit naar de Sierra de la Pandera, maar al snel bleek dat de 22-jarige Tilburger de rit niet zou kunnen uitrijden. "Ik ben nooit meer teleurgesteld geweest dan vandaag'', reageerde Oomen. "Ik kon niet eten en drinken en dan is fietsen bij 35 graden niet te doen. Ik heb genoten van de Vuelta en veel ervaring opgedaan. Hopelijk kom ik hier sterker terug."

Verrassend sterk

Oomen was opvallend sterk bezig in zijn eerste grote ronde uit zijn carrière. Hij was meesterknecht van kopman Wilco Kelderman, die na de rit van vandaag 3de staat in het klassement. Ondanks het werk wat Oomen moest opknappen, stond hij zelf op plek 13 in het klassement, vlak voor landgenoten Wout Poels (plek 14) en Steven Kruijswijk (plek 15).

Ploegleider Marc Reef gaf voor de start al aan dat kopman Kelderman 'fit en in orde' is.