Sprinttalent Jakobsen debuteert in Parijs-Nice
i

BSR Agency

Sprinttalent Jakobsen debuteert in Parijs-Nice

admin • 12:24, 06-03-2019 / Laatste Update: 09:35, 08-01-2024

Fabio Jakobsen maakt deel uit van de ploeg waarmee Deceuninck - Quick-Step naar Parijs-Nice afreist. De Nederlandse sprinter moest zich afgelopen weekend nog ziek afmelden voor Kuurne-Brussel-Kuurne en sloeg dinsdag ook de GP Samyn nog over.

"We hopen met Fabio een rit te winnen, maar hij is nog herstellende van ziekte. Dus het is even afwachten'', liet ploegleider Tom Steels weten. Het Belgische topteam staat zondag met onder anderen de Luxemburger Bob Jungels, zaterdag winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, en de Belg Philippe Gilbert aan de start in de openingsrit van de 'Koers naar de zon' die vermoedelijk op een massasprint uitdraait. Daarna liggen er nog twee kansen voor de sprinters, waarna het lastige deel van de 8-daagse rittenkoers begint.

De pas 22-jarige Jakobsen, vorig jaar goed voor 7 overwinningen, debuteert in Parijs-Nice. "Het is weer een stap voor hem, naar een deelnemersveld van hoger niveau. Onafhankelijk van het resultaat is het een goede leerschool voor hem'', aldus Steels.