Dit is volgens Van Aert de beste tactiek om VD Poel het WK NIET te laten winnen
i

BSR/Orange Pictures

Dit is volgens Van Aert de beste tactiek om VD Poel het WK NIET te laten winnen

admin • 22:14, 28-01-2020 / Laatste Update: 11:43, 15-01-2024

Het lijkt zoiets als het beklimmen van de Mount Everest, maar er schijnen écht manieren te zijn om Mathieu van der Poel niet te laten winnen tijdens het WK veldrijden. Wout van Aert en de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout vertellen aan Sporza hoe de concurrentie dit het beste kan aanpakken.

Na zijn zware val in de Tour de France is Wout van Aert nog altijd niet fit genoeg om mee te doen om de winst, maar hij heeft wel tips voor de concurrenten van Mathieu. "Wat hij niet gewend is, is dat er heel lang concurrentie in zijn buurt blijft. Hem zenuwachtig maken is de beste tactiek en daar hebben we de renners voor. Je mag je nooit op voorhand gewonnen geven."

Ook de bondscoach van de Belgen heeft al een plan in z'n hoofd om Van der Poel voor de verandering niet te laten winnen. "Ik heb een rolverdeling en bepaalde situaties in mijn hoofd en die zal ik met de renners overlopen. Dan hoeven ze niet zelf na te denken."

Nederlandse selectie

Komend weekend is in Zwitserland het WK veldrijden. Kijk hier welke renners namens Nederland meedoen en voor de eindzege strijden.