Tinkoff loopt leeg: Kreuziger naar Orica-BikeExchange

Tinkoff loopt leeg: Kreuziger naar Orica-BikeExchange

admin • 13:44, 01-08-2016 / Laatste Update: 07:32, 05-01-2024

Na vele van zijn ploeggenoten bij wielerploeg Tinkoff heeft nu ook Roman Kreuziger onderdak gevonden voor komend jaar. Orica-BikeExchange verzekerde zich voor twee jaar van de diensten van de 30-jarige Tsjech. Met Kreuziger hoopt de ploeg een ideale meesterknecht binnen te halen voor talentvolle klassementsrenners als de gebroeders Yates en Esteban Chavez.

Tinkoff, de huidige ploeg van Tsjechisch kampioen Kreuziger, houdt na dit seizoen op te bestaan. Bij Orica groeien de klassementsambities in grote rondes. Met de 26-jarige Colombiaan Chaves eindigde het dit jaar op het podium van de Giro d'Italia. Adam Yates veroverde het jongerenklassement van de Tour de France en eindigde als 4e in de eindklassering.

Directeur Matt White ziet het aantrekken van Kreuziger als een keerpunt. "Niet alleen is hij een van de sterkste renners op het hoogste niveau, hij brengt ook een schat aan ervaring met zich mee. Hij heeft in dienst gereden van de beste klassementsrenners van de wereld", aldus White op de website van Orica-BikeExchange. "Hij kan het verschil gaan maken in de ambities van de ploeg en onze jonge kopmannen in de grote rondes."

Kreuziger eindigde dit jaar als 10e in de Tour de France, waar hij na het uitvallen van kopman Alberto Contador voor eigen succes reed. Eerder was hij onder meer eindwinnaar in de Amstel Gold Race (2013), de Ronde van Romandië (2009) en de Ronde van Zwitserland (2008).