Tour móét volgens Degenkolb doorgaan: 'Anders kan het licht snel uitgaan'
i

EPA

Tour móét volgens Degenkolb doorgaan: 'Anders kan het licht snel uitgaan'

admin • 21:59, 04-04-2020 / Laatste Update: 22:13, 05-01-2024

John Degenkolb wil veel doen om de Ronde van Frankrijk toch door te laten gaan. ,,Ik doe zelfs mee als de Tour 5 weken duurt”, zegt de Duitser.

De Tour de France, die van start moet gaan op 27 juni, is het enige grote sportevenement komende zomer dat vanwege de coronacrisis nog niet is geannuleerd. De wielerbazen wachten de ontwikkelingen af. Vragen zijn er over de veiligheid van renners en eerlijke concurrentie, nu niet in elk land dezelfde richtlijnen gelden. En wat voor signaal geeft een groep fietsende renners af aan de maatschappij?

Hoe maakt Degenkolb niet zo veel meer uit, als de Ronde van Frankrijk maar doorgaat. ,,Want de Tour is ook een evenement waardoor sommige ploegen alsnog kunnen overleven”, vertelt Degenkolb in de Duitse media. ,,70 tot 80 procent van alle sponsorinkomsten zijn in de Tour te verdienen.”

Geen inkomen

De wielerploegen verdienen nu niets, omdat alle wedstrijden geannuleerd zijn. Dat merkte ook Degenkolb, oud-winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Zijn ploeg Lotto Soudal heeft alle coureurs op hun salaris gekort. ,,Als de sponsors het lastig hebben, dan kan het licht snel uitgaan in de wielersport”, waarschuwt hij.