Van Vleuten en Van der Breggen na demonstratie Dygert: 'Uitzonderlijke klasse'
i

ANP

Van Vleuten en Van der Breggen na demonstratie Dygert: 'Uitzonderlijke klasse'

admin • 21:42, 24-09-2019 / Laatste Update: 00:59, 08-01-2024

Verbijstering en ongeloof bij Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Het duo pakte zilver en brons bij het WK-tijdrit voor vrouwen, maar kwamen niet eens in de buurt van winnares Chloé Dygert. Zij verpulverde haar concurrenten door maar liefst 1,5 minuut sneller te rijden dan de rest.

"Ik wist dat ze heel sterk was, maar dit is van uitzonderlijke klasse", aldus een teleurgestelde Van Vleuten tegenover de camera's van de NOS. Zij had het idee dat er voor haar meer had ingezeten. "Teleurstellend. Ik kon niet lekker doortrekken. Normaal gesproken ben ik altijd heel goed als ik ergens naartoe leef, dit is een van de weinige keren dat het er niet uitkomt."

Anna van der Breggen

Voor de zilveren Van der Breggen was er vooral berusting, maar ook ongeloof. De olympisch kampioene op de wegwedstrijd in Rio had namelijk zelf geen fouten gemaakt. "Ik heb geen fouten gemaakt, het was een goede tijdrit. Daarom verbaasde het me net als heel veel anderen dat het gat met Dygert (anderhalve minuut) zo groot was."

Tokio 2020

Hoewel het 22-jarige supertalent Dygert nu de te kloppen vrouw is op de Olympische Spelen in Tokio, denkt Van Vleuten dat ze niet onverslaanbaar is. "Of ze daar te kloppen is? Ja, dat denk ik wel. Wat dat betreft ben ik blij dat ik een slechte dag had. Als ik goed was geweest met dit verschil, dan was het een heel zware dobber geworden in Tokio."