Volgende Nederlandse renner moet opgeven in de Giro: sprinter David Dekker stapt af in zware bergrit
David Dekker moest de strijd staken in de zeventiende etappe van de Giro © Getty Images

Volgende Nederlandse renner moet opgeven in de Giro: sprinter David Dekker stapt af in zware bergrit

14:34, 22-05-2024 / Laatste Update: 15:04, 22-05-2024

Het gaat hard met de Nederlandse renners deze Ronde van Italië, nu ook Dekker heeft opgegeven. De sprinter van Arkéa-B&B Hotels kneep in de remmen tijdens de openingsfase van de zeventiende etappe. Daarmee is Dekker alweer de zevende Nederlander die deze ronde moet opgeven.

De oplettende televisiekijker kon al zien dat Dekker vroeg in de pittige bergrit moest lossen. De etappe begon met de zware beklimming van de Passo Sella, waar de meeste sprinters meteen moesten lossen. De 26-jarige renner zat duidelijk in de problemen en moest even later uiteindelijk op weg naar de tweede klim, de Passo Rolle, opgeven. Het is niet bekend om welke reden Dekker moest laten lopen.

Sprinters krijgen het te verduren

Met het uitvallen van Dekker moet er wederom een Nederlandse sprinter de ronde verlaten. Het begon met kersverse etappewinnaar Olav Kooij, die na de eerste rustdag uit koers stapte. Om die reden bleef de sprinter van Visma | Lease a Bike steken op één ritzege in zijn debuut in een grote ronde.

Vervolgens was Fabio Jakobsen de volgende die is afgestapt. De rappe man van dsm-firmenich PostNL kende geen gelukkige Giro, waarin hij niet aan sprinten toe kon komen. In de elfde etappe ging Jakobsen zich voor het eerst mengen in de sprint, maar daar sloeg het noodlot toe. Hij werd door een andere renner onderuit geschept, waardoor hij de volgende rit moest opgeven wegens de gevolgen van de val.

Fabio Jakobsen gaat niet meer van start in Giro d'Italia na zware valpartij

16 mei 2024, 11:03

Fabio Jakobsen verlaat de Ronde van Italië vanwege de gevolgen van zijn valpartij. De 27-jarige sprinter van team dsm-firmenich PostNL werd in de elfde etappe onderuit geschept door een andere renner, waardoor hij hard in contact kwam met het asfalt. Donderdagochtend werd duidelijk dat hij niet in staat is om de ronde voort te zetten.

Voor Danny van Poppel eindigde toen hij niet van start ging in de zestiende etappe. De sprinter van BORA-hansgrohe kampte met ziekte. Zodoende viel er wederom een Nederlandse topper uit. Tel daar Dekker bij en je komt tot de conclusie dat alle deelnemende sprinters uit Nederland de koers hebben verlaten.

Danny van Poppel verlaat Giro d'Italia vanwege ziekte

21 mei 2024, 09:16

Wielrenner Danny van Poppel heeft de Giro d'Italia verlaten wegens ziekte. De 30-jarige sprinter van BORA - hansgrohe was dinsdag niet fit genoeg om op de fiets te stappen voor de zestiende etappe van de Ronde van Italië.